Stjepan Bešenić sa zlatom iz Rijeke

U Rijeci je proteklog vikenda održan 13. Croatia open karate turnir na kojem se natjecalo oko 1.200 karatista i karatistica iz 19 zemalja. Na turniru je nastupio i Stjepan Bešenić karataš iz Svibovca Podravskog koji je bio najbolji u svojoj kategoriji do 60 kg.

Ovaj turnir bio je pozivni i kontrolni turnir seniorske selekcije Hrvatske, i dio je obaveznih turnira i priprema u sklopu plana i programa za Europsko prvenstvo u karateu 2014. godine.

– Bio sam spreman za ovo natjecanje i psihički i fizički. Ništa me nije moglo iznenaditi jer je to tradicionalno jedno od najjačih natjecanja u Hrvatskoj. Krenuo sam meč po meč i tako razrađivao taktiku s trenerom. Moram priznati da ovaj put nije bio cilj osvojiti turnir, nego dati maksimum u svakoj borbi i probati prijeći neke granice koje su me u prijašnjim borbama kočile. I u tome sam uspio. Sljedeći nastup imam na Memorijalnom turniru u Slavonskom Brodu, koji je također kontrolni turnir. U studenom me čeka najveći izazov godine – Karate1 Premier League Salzburg. – izjavio je Stjepan Bešenić nakon ostvarene tri uvjerljive pobjede rezultatima 4:2, 7:4 i 9:6.