STK Sračinec upisuje djecu u školu stolnog tenisa

Stolnoteniski klub Sračinec djeluje već 30 godina i natječe se u drugoj stolnoteniskoj ligi Hrvatske. Kao relativno mali klub na neki je način u svom radu naslonjen na Stolnoteniski klub Varaždin koji im pomaže u nabavci opreme (stolovi, loptice…). Kako je istaknuo trener i predsjednik kluba Božidar Križanec, cilj je kluba privući u stolni tenis što više djece koja se mogu upisati u školu stolnog tenisa koja djeluje cijelu godinu. Treninzi se održavaju u školskoj sportskoj dvorani u Sračincu i u dvorani iznad svlačionica sportskog centra Sračinec. Trenutno u školi stolnog tenisa aktivno trenira desetak djece među kojima se već sad može prepoznati talent.

Odrasli stolnotenisači iz Sračinca natječu se u drugoj ligi i može se reći da su prilično uspješni. Ekipa koju čine Križanec, Liber, Belaj uglavnom sami financiraju sva putovanja na natjecanja i troškove opreme i sl. Ponosni su osobito što iz Sračinca dolazi i jedan od najboljih hrvatskih paraolimpijaca Zoran Križanec, također stolnotenisač.

Stolni je tenis u Hrvatskoj mali sport, no moglo bi se reći da male sredine svoju sportsku šansu trebaju i naći u malim sportovima – oni ne traže velika financijska sredstva, a uspjeh u malom sportu za djecu je jednako velik kao uspjeh u nekim od najpopularnijih sportova.