Stručna posjeta Dječjem vrtiću Bambi

Odgojiteljice i stručne suradnice s područja Republike Hrvatske, polaznice i voditeljice edukacije programa “Rastimo zajedno” iz Stručno-razvojnog centra DV Radost iz Zagreba, posjetile su DV Bambi u Sračincu.

Odgojno-obrazovni rad i prostor vrtića gošćama su prezentirale ravnateljica Kristijana Silov, pedagoginja Tihana Blaži i odgojiteljica Ružica Conar.

Načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec i predsjednik Općinskog vijeća Krunoslav Lukačić  gošćama su predstavili općinu Sračinec, park Veliku grabu i suradnju Općine i vrtića. U parku Velika graba nastupala su djeca iz odgojne skupine Bombončići iz DV Bambi Sračinec. Općina Sračinec financirala je posjetu Topiary parku te je gošće darivala monografijom Općine.

Za ovu prigodu Udruga Preslica pripremila je tradicionalne kolače za gošće – posolenec i zdigane krumpirove štrukle.

Odgojiteljice i stručne suradnice posjetile su i Dječji vrtić Bambi u Petrijancu, čije su odgojiteljice također polaznice edukacije. Posjeta je završila obilaskom Zelendvora.

Ovaj stručni posjet ujedno označava kraj edukacije za voditelje programa “Rastimo zajedno”, odgojiteljicu Ružicu Conar, pedagoginju Tihanu Blaži i ravnateljicu Kristijanu Silov, koje su u Stručno-razvojnom centru ujedno i prezentirale iskustvo dobre prakse suradnje s roditeljima u vrtiću. Edukacija je započela u rujnu 2023. godine, a sastojala se od 8 dvodnevnih modula i provođenja 11 iskustvenih radionica s roditeljima.