Subotnja događanja na Danima Miholja u Sračincu

Dani Miholja nastavljeni su u subotu bogatim programom. Prijepodnevnim satima održane su svete mise, a najsvečanije je bilo na koncelebriranoj svetoj misi koju je predvodio biskup Josip Mrzljak u župnoj crkvi svetog Mihaela arkanđela

Poslijepodnevni program započeo je kod osnovne škole u Sračincu, u čijem su se dvorištu okupile mnogobrojne folklorne grupe, zaprege i jahači. Početak defilea označili su kuburaši Udruge kuburaša Maruševec, a vesela se povorka uputila glavnom cestom kroz Sračinec do Doma kulture. Defile su predvodile mažoretkinje, a mnogobrojne zaprege i konje s jahačima organizirala je udruga “Konj moj prijatelj”.

Ispred Doma kulture mažoretkinje su izvele svoj program, a proslava je nastavljena u velikoj dvorani 4. Hrvatskom folklornom razglednicom. Nastupila su ova društva i udruge: KUD Zavičaj Sračinec i njihova vokalna skupina Acapella, KUD Benedikt Svibovec Podravski, KUD Kloštar iz Kloštar Ivanića, KUD Marof i Klapa Novi Marof.

Za kraj predivnog dana pobrinuo se vitalni 73-godišnjak Željko Bebek koji je u prepunom šatoru Srakarima i njihovim gostima priredio odličan koncert.