Sve je spremno za fašničko ludilo u Sračincu

Na jarbolu ispred Doma kulture vijori se fašnička zastava, ključ Općine Sračinec nije više u rukama načelnika općine, što znači da je sve spremno za sutrašnji veliki 8. Međunarodni Srakarski fašnik.

– Evo nas u novoj godini i pred novim Srakarskim fašnikom, koji će ponovno na ulica Sračinca dovesti gotovo 1200 gostiju iz Hrvatske i inozemstva. Ovu veliku manifestaciju, jednu od najvećih tog tipa u Hrvatskoj, uspješno organizira Udruga maškara Črna sraka, pod vodstvom Slobodana Drožđeka, kojoj Općina Sračinec daje financijsku i tehničku potporu. Jednostavno, ponosni smo na naš fašnik! Hvala svima koji će sutra prodefilirati našim Sračincem, a sve mještane pozivamo da iziđu na ulice i vesele se zajedno s maškarama, – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Osim sutrašnjeg defilea karnevalskih skupina, koji počinje u 14 sati od Osnovne škole, u maloj dvorani Doma kulture u Sračincu otvorena je predivna izložba “Tradicijske maske Europe”. Na njoj je predstavljeno gotovo 100 ručno izrađenih unikatnih figura od prirodnih materijala iz cijele Europe i svijeta.

Autori figura su bračni par Nikola i Marina Vrančić, koji su s ovom izložbom prisutni na karnevalskim priredbama već desetak godina. Izložene su i fotografije najboljeg slovenskog karnevalskog fotografa Janka Levaniča. Izložbu su među prvima posjetila djeca iz Dječjeg vrtića Bambi Sračinec.