Sve je spremno za sedmi Međunarodni Srakarski fašnik!

Prošle je godine fašnik bio u skromnijem izdanju, a ove se godine Srakarski fašnik vraća u punom sjaju, kao jedan od najvećih karnevala u Hrvatskoj.

Ovaj fašnik održat će se u dva dana vikenda koji je pred nama, 3. i 4. veljače. U ovogodišnju manifestaciju bit će uključeno ukupno deset zemalja, a petak će obilježiti veliki koncert Miroslava Ilića u velikom grijanom karnevalskom šatoru, dok je subota rezervirana za veliku karnevalsku povorku uz Privatt bend i DJ Mireka. Glavna cesta (Varaždinska ulica) kroz Sračinec tom će prilikom biti zatvorena za promet koji će se odvijati obilaznim pravcima.

Uz to, bit će održana i prigodna izložba fotografija na temu fašnika, slovenskog autora Janka Levaniča.

– Naš fašnik je treći po veličini fašnik u Hrvatskoj, a posebno me veseli da će ovaj fašnik ponovno imati oko 1.500 sudionika. On će u subotu, 4. veljače, u 14 sati krenuti od Osnovne škole Sračinec prema Velikoj grabi, a posjetiteljima će se svojim programom na cesti predstaviti oko 50 grupa. Za sve je organiziran i topli obrok i osvježavajući napitak, dok Općina preuzima obaveze zbrinjavanja gostiju iz inozemstva. Sve to je bilo moguće organizirati uz našu Udrugu maškara Črna sraka – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Slobodan Drožđek, predsjednik Udruge maškara Črna sraka Sračinec, dodao je kako svaka grupa koja će nastupati ima svoju koreografiju za koju se pripremaju mjesecima.

Pozivamo se mještane Općine Sračinec da u subotu iziđu na ulice i uživaju u bogatom fašničkom programu.