Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan Općine Sračinec

Dan Općine Sračinec, koji se svake godine slavi uz blagdan sv. Mihaela, zaštitnika župe Sračinec, obilježen je svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Sračinec. Na poziv se odazvao veliki broj osoba iz javnog života Hrvatske i Varaždinske županije, među kojima su bili i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milorad Batinić, župan Varaždinske županije Predrag Štromar, saborska zastupnica i zamjenica varaždinskog gradonačelnika Natalija Martinčević, saborski zastupnik Marijan Škvarić, a posebno je pozdravljen najviše rangirani dužnosnik u Hrvatskoj vladi s područja općine Sračinec Alen Leverić, zamjenik ministra gospodarstva.

Uvodnim se riječima okupljenima obratio predsjednik vijeća Juraj Rojc, a nakon njega i načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

– Ove godine obilježavamo dvadesetu obljetnicu osnutka naše Općine. Iza nas je godina u kojoj su, unatoč krizi, ostvareni ozbiljni projekti. Prije svega valja istaknuti obnovu infrastrukture Dravske ulice u Sračincu, koja je sada uređena u standardu Varaždinske ulice. Promijenjene su sve podzemne instalacije plina, vode, a svako kućanstvo sada ima mogućnost priključka na kanalizaciju. Uređeni su prilazi svakom dvorištu, zelene površine i javna rasvjeta. Na isti ovaj način uredit će se i Dravska ulica u Svibovcu. Uredili smo groblja u Sračincu i Svibovcu, a u okviru natječaja Ministarstva gospodarstva rekonstruirane su zgrade dječjeg vrtića u Sračincu i svlačionice NK Podravca u Svibovcu. Proračunska sredstva su sve manja, znamo u kakvom vremenu živimo, ali uz pomoć županije i države, uspijevamo ostvariti projekte od važnosti za svakodnevni život, a da pri tome nemamo kreditno opterećenje i rizična ulaganja. – istaknuo je u svojem izlaganju načelnik Božidar Novoselec.

 

– Smisao politike je prije svega rad za ostvarenje općeg dobra i povećanja kvalitete života građana. Tako ja vidim svoj posao u ministarstvu. Na projektima obnove vrtića u Sračincu i svlačionice u Svibovcu vidi se sinergija koja se može ostvariti suradnjom lokalne i državne vlasti. Ova dva projekta tek su početak i naznaka onog što slijedi – ovaj kraj i njegovi ljudi zaslužuju veću potporu iz državnog proračuna od one koju su dobivali u mandatu prethodne vlade. Siguran sam da ćemo zajedno ostvariti i najveće projekte potrebne ovoj sredini, kao što su novi moderni dječji vrtić i nova sportska dvorana. – naglasio je u svom izlaganju zamjenik ministra gospodarstva, Alen Leverić.

 

 

U sklopu svečane sjednice Općinskog vijeća zaslužnim udrugama i pojedincima dodijeljene su zahvalnice Općine Sračinec. Dobili su ih NK Podravac iz Svibovca Podravskog, DVD Svibovec Podravski, Stanka Miko, Josipa Fajfar, Terezija Vuković, Gabrijela Perhar i Mato Žiher.

 

(više fotografija pronađite u Foto galeriji)

 

OBRAZLOZENJE_DODJELE_ZAHVALNICA.pdf