U DV Bambi Sračinec uskoro kreće program radionica za roditelje “Rastimo zajedno”

Program radionica  “Rastimo zajedno” namijenjen je roditeljima najmlađe djece u dobi do četiri godine života. Nastao je kao dio Programa za rani razvoj djece i poticajno roditeljstvo „Prve 3 su najvažnije!“ koji je Ured UNICEF-a u Hrvatskoj započeo još 2006. godine.

Svrha programa je omogućiti razmjenu informacija, znanja, vještina i podrške koji roditeljima koriste u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti te promiču osobni rast i razvoj kompetentnosti roditelja i djeteta. Kako?

  • predavanjima i iskustvenim radionicama stječu se znanja i vještine koje roditeljima koriste u odnosu s djetetom
  • razgovorom se izmjenjuju iskustva o rješavanju problema
  • druženjem se postaje sigurniji, samopouzdaniji, zadovoljniji

Program se sastoji od jedanaest dvosatnih radionica, a planirani početak je krajem siječnja. Radionice će provoditi ravnateljica Kristijana Silov, pedagoginja Tihana Blaži i odgojiteljica Ružica Conar, polaznice edukacije za voditelje programa, koja se provodi u stručno-razvojnom centru, u Dječjem vrtiću Radost u Zagrebu.

U program se mogu uključiti zainteresirani roditelji s područja Općine Sračinec. Program je potpuno besplatan za roditelje. Za sve informacije vezane uz prijavu molimo Vas da se javite u Dječji vrtić, telefonski ili putem e-maila.