U općini Sračinec počele pripreme za Uskrs

Za malo više od tjedan dana dočekat ćemo Uskrs, a u općini Sračinec već traju pripreme. U centru Svibovca Podravskog uređena je kućica s ukrsnim motivima, u Sračincu su postavljene velike pisanice u Parku velika graba i na Trgu sv. Mihaela, a danas je održana uskrsna radionica za vrtićku djecu.

– Udruga žena Preslica Sračinec svake se godine brine da Uskrs dočekamo u veselju i da širimo uskrsnu atmosferu. Danas smo u našim prostorijama održali uskrsnu radionicu za djecu Dječjeg vrtića Bambi, s kojim imamo odličnu suradnju. Djeci predškolske grupe pročitali smo priču, a nakon toga su oni samostalno ukrašavali pisanice. Malo su se počastili, a dobrog raspoloženja i smijeha nije nedostajalo – rekla je Stanka Miko, predsjednica Udruge žena Preslica.

Radionicu je posjetio i načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec. Preduskrsne aktivnosti nastavljaju se za vikend, kada će mještani Sračinca moći kupiti uskrsne ukrase na prigodnoj prodajnoj izložbi u prostorijama udruge Preslica. Na Uskrsni ponedjeljak, 18. 4. u 10 sati održat će se predstava za djecu u Parku velika graba.