U Sračincu dodijeljene stipendije i božićnica studentima

Najbolji studenti i maturanti s područja općine Sračinec jučer su potpisali ugovore s Općinom Sračinec, koja će ih i u ovoj školskoj i akademskoj godini pratiti stipendijama.

– Kao i do sad, stipendiramo studente koji studiraju u udaljenijim gradovima s 500 kuna mjesečno, one koji studiraju u Varaždinu i susjednim županijama s 400, a najbolje maturante s 200 kuna. Glavni kriterij kojim smo se vodili pri dodjeli stipendija je – izvrsnost. Čestitam vam na uspjeh u školi i na fakultetu i vjerujem da će vam ove stipendije barem malo pomoći da školovanje završite što uspješnije. – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec prilikom potpisivanja stipendija.

Stipendije od 500 kuna dobili su studenti udaljenijih gradova, njih 17, 400 kuna za studente u Varaždinu i susjednim županijama dobilo je 6 studenata, a šest maturanata zaslužilo je stipendiju od 200 kuna.

– Kriteriji za dodjelu stipendija su dosta visoki, ali vi ste ih uspješno ispunili. Stipendijama Općine Sračinec želimo potaknuti mlade ljude na rad i nagraditi one najbolje pa su tako i ove godine stipendije dobili svi koji ispunjavaju kriterije. – istaknuo je zamjenik načelnika i predsjednik komisije za dodjelu stipendija Krunoslav Lukačić

U večernjim je satima održano i druženje sa svim studentima s područja općine Sračinec kojim im je prilikom dodijeljena “božićnica” od 200 kuna.

Tko su dobitnici stipendija