U Sračincu održana skupština HSU Varaždinske županije

Prošlog je tjedna u dvorani Doma umirovljenika u Sračincu održana Skupština Županijske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika (HSU). Na skupštini su uz delegate bili prisutni i Silvano Hrelja, predsjednik HSU-a, Vesna Mandarić tajnica HSU, Ivan Šoltić dopredsjednik Matice umirovljenika Hrvatske, Valent Kočila predsjednik HSU Međimurske županije kao i gosti, saborski zastupnik Mario Habek, Goran Habuš, predsjednik HNS-a Varaždin i načelnik Sračinca Božidar Novoselec.

a

Na početku skupštine svoj je izvještaj podnio predsjednik Županijske organizacije HSU-a Milan Škvorc. Kako je istaknuo, cilj djelovanja stranke prije svega je borba za bolji život umirovljenika, za obeštećenje umirovljenika, a toga nema bez većeg uključivanja umirovljenika u društveni i politički rad. HSU se zalaže za to da mirovine moraju biti stečeno pravo isključivo radom i uplatama mirovinskog doprinosa kao i za vezanje iznosa mirovina za troškove života.

HSU u koaliciji s HNS-om traži snažniji utjecaj na zakonodavstvo te međusobno nadopunjavanje i trajnije rješenje problema umirovljenika. Zbog toga je HSU i član koalicije koja nudi socijalno pravednije društvo gdje će i umirovljenici naći svoje mjesto. U HSU-u se nadaju u uspjeh koalicije čiji su član i pobjedi na skorim izborima što će pomoći u izgradnji pravednijeg društva.