U Sračincu održane sportske igre umirovljenika

Dvjestotinjak umirovljenika iz deset umirovljeničkih udruga koje djeluju na području Varaždinske županije, okupilo se u Sračincu kako bi sportskim aktivnostima obilježili početak ljeta. Domaćini i organizatori bili su vrijedni umirovljenici iz Udruge umirovljenika Sračinec – Svibovec Podravski.

– Ovo je već tradicionalni susret umirovljenika koji održavamo u Sračincu. Radi se o našem projektu pod nazivom “Ususret ljetu sa zlatnim godinama”, koji ima za cilj promociju zdravog, aktivnog života za osobe treće životne dobi. Danas se natječe devet udruga naših prijatelja, a mi kao domaćini brinemo za organizaciju događanja. Svaku udrugu predstavlja 16 članica i članova, koji se natječu u aktivnostima primjerenim dobi – tako imamo natjecanje u kuglanju na visećoj kuglani, pikadu, bacanju kolutova, nošenju jaja u žlici i nošenju mlinčeka, – rekao je domaćin susreta Božidar Mesek, predsjednik Udruge umirovljenika Sračinec – Svibovec Podravski.

Osim sporta, tu je naravno i zabavno – gastronomski dio, za koji su se pobrinuli domaćini. Cjelokupni iznos potreban za organizaciju susreta pokriva Općina Sračinec iz općinskog proračuna.

– Iz godine u godinu podržavamo rad naše udruge umirovljenika, a veseli nas da su se okupili umirovljenici iz velikog broja prijateljskih udruga. Danas je ponovno do izražaja došao naš park Velika graba, u kojem je održan jedan dio natjecanja, a onaj zabavni dio s ručkom odvija se u Domu kulture. Hvala svim članicama i članovima Udruge umirovljenika Sračinec – Svibovec Podravski koji svoje slobodno vrijeme koriste za druženje i organizaciju ovakvih akcija, – naglasio je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, koji je posjetio umirovljenike u društvu predsjednika Općinskog vijeća Krunoslava Lukačića.