U Sračincu održano Vijeće za prevenciju

U Sračincu je održana šesta sjednica Vijeća za prevenciju Općine Sračinec, na kojoj su, uz domaćine, prisustvovali članovi ovog vijeća iz općina Cestica i Vinica, te predstavnici Policijske uprave Varaždin Krešo Bosak, Darko Dragičević, Danijel Posavec i Mario Medenjak.

Voditelj Službe policije Darko Dragičević iznio je detaljan prikaz provedbe projekata u okviru PU Varaždinske: Policija u zajednici, Info – centar u Varaždinskoj županiji, Škola nogometa, Dani maturanata, plakati vezani uz provale u automobile, Dječja biciklijada, osvjetljavanje mračnih mjesta gdje se okupljaju mladi, predavanja iz područja prometne prevencije u osnovnim i srednjim školama, urbana oprema, „Siguran kutak“ u III. OŠ Varaždin, Zaštitarski poslovi tijekom Špancirfesta i Dana sv. Nedjelje.

Voditelj odjela za promet Danijel Posavec izvijestio je prisutne o stanju u prometu za sve tri općine za 2014. godinu te je naglasio da je u Općini Cestica protekle godine bilo 35 prometnih nesreća od kojih jedna sa smrtno stradalom osobom, u Općini Vinica 17, a u Općini Sračinec 11 te da je zabilježeno smanjenje alkoholiziranih osoba koje sudjeluju u prometnim nesrećama.

Mario Medenjak dao je izvješće o provedenim preventivnim aktivnostima u odgojno-obrazovnim ustanovama gdje ističe projekt „Zdrav za pet“ , Roditeljski nadzor u prevenciji ovisnosti i Trgovanje ljudima.

Zaključak vijeća za prevenciju je da je stanje sigurnosti na cestama dobro te da je prisutna tendencija smanjenja alkoholiziranih osoba koje sudjeluju u prometnim nesrećama. U RH Varaždinska županija spada među tri najsigurnije županije.

Načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, kao domaćin, sjednicu je ocijenio vrlo korisnom te izrazio svoje zadovoljstvo povezanošću i suradnjom s drugim općinama.