U Sračincu počeo s radom Hrvački klub Sokol

Jučer je u dvorani Sportskog centra Sračinec upriličena mala svečanost povodom osnivanja Hrvačkog kluba Sokol. Njega je osnovao naš proslavljeni hrvač Tonimir Sokol.

– Cijeli sam život u hrvanju i to je bila osnovna motivacija za osnivanje kluba. Hoću u hrvanju ostati, biti u tom krugu ljudi, a nakon pokretanja kluba očekujem uključivanje što više djece. Zadao sam si cilj da do kraja godine imam 20 djece na treninzima, nadam se da će se ostvariti. Radit ćemo i s rekreativcima, pa i njih pozivam da se uključe. Imam veliku potporu od načelnika Općine Sračinec Božidara Novoselca bez čije pomoći bi klub i dalje bio samo ideja. – rekao je Tonimir Sokol.

Uz Sokola, koji je predsjednik kluba, u upravi kluba su tajnik Igor Šebijan te potpredsjednici Dragutin Marenčić i Velimir Fiket.

Hrvački trening i osnove rada s djecom demonstrirali su olimpijci Neven i Nenad Žugaj, naši najtrofejniji hrvači.

– Imali smo isti početak s našim klubom. Sokol je veliki prijatelj, veliki hrvač, a nadam se da će biti i veliki trener.  Mi smo uvijek spremni pomoći – rekao je Nenad Žugaj

– Nemjerljivi su rezultati Tonimira Sokola u usporedbi sa svim ostalim sportašima naše općine. Rezultati Tonimira Sokola zaslužuju ovo što je danas prikazano i svu našu pomoć. Drago mi je da je krenuo u trenerske vode, a mještani općine Sračinec dobili su jednog vrhunskog sportaša koji će biti uzor našoj djeci. Cilj nam je da se što više djece bavi sportom pa smo tako i ovaj prostor ustupili novoosnovanom hrvačkom klubu, a pomoći ćemo u nabavci rekvizita i svega što bude potrebno. – rekao je na kraju Božidar Novoselec, načelnik Općine Sračinec.

Treninzi za djecu od 7 do 15 godina održavat će se u dvorani Sportskog centra, iznad svlačionica NK Sračinec, ponedjeljkom, srijedom i petkom od 16:30 sati do 18 sati, a treninzi za rekreativce će biti utorkom i četvrtkom od 20:30 sati do 22 sata.

Sve dodatne informacije o klubu nađite na Facebook stranici HK Sokol Sračinec.