U Sračincu ponovno predstavljen idejno rješenje parka Velika graba

Jučer je u velikog dvorani Doma kulture u Sračincu ponovno predstavljen idejni projekt “Park Velika graba”. Velika graba dio je Sračinca koji se nalazi u samu prometnicu D2, preko puta Doma kulture. Na tom se prostoru i sada nalazi park, s drvećem, travnjakom i igralištem za djecu.

– Želimo da prostor parka Velika graba zaživi. Želimo ga urediti u skladu s vremenom u kojem živimo, da bude u službi našim mještanima. Projekt sam predstavio mnogobrojnim kolegama načelnicima širom županije i moram vam reći da sam svuda naišao na oduševljenje. Ovo pred vama nije gotov projekt, to je samo skup ideja i želja koje će se kroz vrijeme modificirati i prilagoditi mogućnostima. Očekujemo da ćemo projekt financirati većim dijelom iz EU fondova i hrvatskih ministarstava, a provodit ćemo ga u fazama. – rekao je uvodno načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Idejno rješenje parka Velika graba predstavila je Emilija Vlahek iz tvrtke Prokon d.o.o. koja ga je i izradila. Park će na postojećem prostoru zadržati prometnice, a uz zelene površine i nasade imat će prostor za javne priredbe, odmor, šetnju te veliko igralište za djecu.