U Sračincu proslavljen Majčin dan

Udruga Kap dobrote 1. svibnja organizirala je proslavu Majčinog dana u Domu kulture. Program je započeo  mjerenjem tlaka i kontrole šećera u krvi. Nakon corona izolacije okupio se veliki boj žena željni razgovora i druženja. Slijedio je prigodni kulturni program.

– Radosni što barem jedan dan u godini možemo zahvaliti svojim majkama na svemu što nam pružaju, željeli smo pjesmama, riječima i vedrim stihovima izmati osmijeh na njihovim licima – poručuju organizatori.

Dječji zbor „Mihael“ kojeg vodi vjeroučiteljica Vlatka uz klavirsku pratnju Tomislava Krobota odpjevali su pjesmu  „Najljepša majka na svijetu“, solistica Hana Bukal izvela je pjesmu „Bogu fala da si tu“ a Marta Jelić  odpjevala  pjesmu „Neka cijeli ovaj svijet“, toliko su ganule prisutne da je bilo i suza. Cijeli program vodila je Leona Banjac. Ovu proslavu uzveličali su svojim prisustvom  župnik Siniša Dudašek, načelnik gospodin Novoselec, predsjednik općinskog vijeća gospodin Lukačić i Ukrajinke Irena i Vikotorija  s djecom. Viktorija je zahvalila svima koji su im pomogli,  malo razumije hrvatski jezik ali dobro razumije jezik ljubavi.  Na kraju programa obratila se predsjednica udruge Darinka Kovačić i načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, čestitajući svim majkama – sretan i blagoslovljen majčin dan.

– Ove nedjelje Udruga Kap dobrote  imala je  još jedan razlog za slavlje a to je 20. rođendan udruge. Članice udruge kroz dvadest godina nesebično provode projekte u našoj općini, posjećuju stare osobe povodom osamdesetog rođendana, svake godine organiziraju proslavu majčinog dana, sa starim osobama hodočaste u Ludbreg, organiziraju predvečerje u oči Velike gospe u Mariju Bistricu, kao i Marijin put u Klenovnik, sudjeluju na projektu „plac na Gmajni“. Za sve ovo što provode zahvaljuju općini i gospodinu načelniku na financijskoj pomoći – poručuju iz Kapi dobrote.