U Sračincu proslavljen Majčin dan

Udruga „Kap dobrote“ 12. svibnja organizirala je proslavu Majčinog dana u Domu kulture u Sračincu. Program proslave započeo je mjerenjem tlaka i kontrole šećera u krvi, a dalje se nastavio  kulturnim programom.

Voditeljica programa, Leona Banjac, pozdravila je sve prisutne u ime Udruge. Druga nedjelja u svibnju tradicionalno je posvećena majkama. Slavi se Majčin dan, blagdan u čast svim majkama. Majčin dan kroz povijest se u različitim sredinama obilježavao u mnogim zemljama svijeta, ali je status blagdana prvi put dobio u SAD-a. Danas se slavi u više od 50 zemalja. Majka je važna osoba u životu djeteta, a kasnije i odrasle osobe. Ona je sigurna i mirna luka. Ona ima posebnu snagu i moć, jer jedino njezin poljubac ozdravlja svaku bol.

Iako se slavi na početku svibnja, majčin dan je svako jučer i svako sutra. Dok god postojimo na ovoj zemlji, taj dan traje baš kao i ljubav za sve naše majke, snažne žene kojima dugujemo svoj život. One nas s velikom ljubavlju i strpljenjem uče, odgajaju i pripremaju za život. Svake godine sve je veći odaziv majki na proslavu i to daje Udruzi poticaj za još bolju i radosniju pripremu.

U kulturnom programu sudjelovali su sljedeći izvođači glazbe: Hana Bukal, dječji zbor župe Sračinec uz klavirsku pratnju Tomislava Krobota i profesor glazbe Andrej Križanec. U recitatorskom dijelu nastupile su: Katarina Vinter, Mihaela Herceg i Ljiljana Levanić.

Ovu proslavu uzveličali su svojim prisustvom načelnik Općine Božidar Novoselec, predsjednik Općinskog vijeće Krunoslav Lukačić te župnik Župe Sračinec vlč. Stjepan Mostečak.

Na kraju programa obratila se predsjednica Udruge Darinka Kovačić, načelnik gospodin Božidar Novoselec i predsjednik Općinskog vijeća Krunoslav Lukačić čestitajući svim majkama Majčin dan, uz podjelu cvijeća.

– Želim iskoristiti ovu priliku da čestitam Majčin dan svim majkama. Majke su stupovi naših obitelji i pokretači našeg društva, odgajajući generacije građana koji oblikuju budućnost naše zemlje i Europe. Majčinstvo je jedno od najvažnijih uloga, i kao društvo moramo cijeniti i podržavati naše majke svaki dan. Majke  vi ste  za 10, sretan Majčin dan, – rekao je u svom obraćanju Krunoslav Lukačić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec.