U Sračincu proslavljen Majčin dan

 

Svake godine, druge nedjelje u mjesecu svibnju, obilježava se Majčin dan, kada se na poseban i svečan način iskazuje zahvala svim ženama i majkama na njihovom nesebičnom trudu i zalaganju za djecu i obitelj.

Udruga „Kap dobrote“ općine Sračinec svojim je radom i djelovanjem prisutna u općini više od 16 godina. Rad Udruge temelji se na humanitarnim vrednotama, a akcent joj je na brizi o starim, nemoćnim, bolesnim i osobama koje se nađu u socijalnim ili drugim teškoćama.

U programu udruge navedene su djelatnosti koje ona provodi tijekom godine, a ovaj puta spomenut ćemo samo neke:

–         više od 10 godina provode projekt Obilazak mještana starijih od 80 godina povodom njihovog rođendana, kada ih volonteri obiđu u njihovim obiteljima, te uz čestitke poklone skroman dar

–         odlazak starih, nemoćnih i bolesnih na jednodnevne izlete- hodočašća,

–         druženje povodom Božića i Uskrsa, uz sv. Misu i prigodan program

–         obilježavanje Majčinog dana.

Već tradicionalno se povodom Majčinog dana u Domu kulture u Sračincu okupilo oko 300 žena uz uzvanike, izvođače programa i volontere.

Vrijedni volonteri. zdravstveni djelatnici Udruge, prije programa obavili su mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi. Mnogim žena to je bila prilika za kontrolu vrijednosti šećera i krvnog tlaka, te ih je mnogo pristupilo toj akciji.

Svečani program izveli su mladi župne zajednice pod vodstvom župnog vikara Leonadra Šardija. Uz muzičke izvedbe bilo je i nekoliko dramskih i recitatorskih točaka. Programom se slavio dan majki, te na prikladan i senzibilan način pokazalo koje su vrijednosti majčinstva, te da za njih nikada nije dovoljno reći „hvala“, „volim te“, „trebam te“, već da te riječi što češće koristimo kako bi iskazali prema majkama ljubav i zahvalnost. Pljeskom i osmjesima prisutne žene nagradile su male izvođače kao i njihovog voditelja.

Na kraju programa volonteri Udruge Kap dobrote zahvalili su prisutnim ženama, gostima i izvođačima na dolasku, te uputili iskrene čestitke svim ženama općine. Zahvale su uputili izvođačima, čelnicima općine i volonterima. Posebnu zahvalnost uputili su volonterkama Udruge koji su uz sve poslove oko organizacije, odvojile vrijeme te ispekle kolače koje su donirale prigodom druženja.

Završni govor održao je načelnik općine Sračinec, Božidar Novoselec, koji je svim ženama i majkama čestitao Majčin dan, te zahvalio Udruzi na organiziranom druženju.