U tijeku uređenje Zelendvorske ulice u Sračincu

Zelendvorska ulica u Sračincu prolazi južnim dijelom mjesta i po svojoj je dužini gotovo jednako duga kao i samo mjesto. Ova županijska cesta od velikog je značenja jer mještanima služi kao alternativa državnoj cesti D2 koja je izrazito frekventna, no do sada nije bila kvalitetno uređena, imala je samo jednu voznu traku i nije omogućavala normalno prometovanje.

– Ovo uređenje cestovne infrastrukture odvija se u Zelendvorskoj ulici i jednim manjim dijelom u ulici Ljudevita Gaja. Trenutno se postavljaju rubnici, uskoro počinje uređenje odvodnje oborinskih voda s ceste i nakon toga slijedi asfaltiranje. Opsežan je ovo zahvat koji obuhvaća uređenje dvije prometne trake, pješačko biciklističke staze, asfaltirani prilaz svakom kućanstvu, ali i ono što na prvi pogled nije vidljivo, a to je uređenje vodovoda i priključka kanalizacije za svaku kuću i parcelu izvan profila ceste. Na taj način izbjegli smo daljnju potrebu kopanja i uništavanja prometnice. Širina prometnice biti će 5.5 m, s obje strane biti će pješačko-biciklističke staze, a posebno sam sretan jer će ovo zasigurno postati glavna prometnica za našu djecu koja odlaze u Osnovnu školu Sračinec i koja više neće morati toliko strahovati na državnoj cesti D2. Realizacije ovog, a i mnogih prijašnjih projekata, ne bi bilo bez pomoći i zalaganja župana Varaždinske županije Predraga Štromara, koji je prepoznao Općinu Sračinec kao kvalitetnog partnera koji radi projekte od općeg interesa. Svi radovi, uključujući i grubi sloj asfalta, trebaju biti gotovi do kraja ove godine, pa mještane molimo za strpljenje dok radovi ne završe – još malo čekanja će se sigurno isplatiti. – izjavio je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec koji je obišao radove.

Najveći radovi upravo se odvijaju na raskršću ulica Kralja Tomislava i Zelendvorske ulice gdje se priprema kanalizacijski sustav za nastavak uređenja ulica koji će biti u idućim godinama. Ukupna vrijednost investicije za radove u toku je dva milijuna kuna, od čega Općina Sračinec financira 25% a ostatak Županijska uprava za ceste. Ovim uređenjem obuhvaćeno je oko 1.200 m ceste.