U Tribunju nastupio orguljaš Tomislav Krobot

U sklopu Papandopulijane Tribunj – Festival 2020, u nedjelju, 9. kolovoza s početkom u 21:00h u crkvi Velike Gospe u Tribunju, orguljaški koncert je održao Tomislav Krobot, polaznik 27. Orguljaške ljetne škole.

TOMISLAV KROBOT (2002.) u završnom je razredu Srednje glazbene škole u Varaždinu na odjelu za orgulje u klasi mr. art. Natalije Imbrišak, također i na odjelu za teoriju glazbe. Uz to uči i čembalo, kompjutersku notografiju, a naročito ga zanima organologija i gradnja orgulja.

Svoja znanja nadograđuje na seminarima Orguljaške ljetne škole u Šibeniku (Glazba renesanse i baroka, Orguljska glazba 19. – 21. st., Improvizacija, Organologija, Novootkriveni rukopisi iz hrvatskih glazbenih arhiva) kao redoviti polaznik od 2016.g.

Na međunarodnim natjecanjima iz orgulja (Svirél, Nova Gorica, SLO) dobitnik je dviju I. nagrada i jedne III. nagrade. Mjesto u samome vrhu svoje kategorije osigurao je i u rujnu 2019. g. na 1. međunarodnom natjecanju za mlade orguljaše u Italiji (Udine, Tricesimo) čiji je ocjenjivački sud predvodio Olivier Latry – ugledni orguljaš katedrale Notre-Dame u Parizu.  

Na međunarodnim natjecanjima iz teorije glazbe i solfeggia (Beograd, Sremska Mitrovica, SRB) osvojio je sedam I. nagrada, te jednu I. nagradu iz harmonije (Beograd, SRB). Djeluje kao župni orguljaš u Sračincu pored Varaždina, vrši ugodbu orgulja u istoj crkvi i pomaže u cjelokupnom glazbenom životu župe u kojoj je dobio prve poticaje za bavljenjem orguljama od župne orguljašice i župnika pok. V. Gabuda.

Foto: Marin Šušić
Izvor: http://organum.hr/index.php/2020/08/tribunj-tomislav-krobot-orgulje/