Uskoro nov izgled ulica i Sportskog centra u Sračincu

Prostor oko Doma kulture u Sračincu i Sportskog centra Sračinec već je neko vrijeme otežano prohodan i raskopan zbog opsežnih radova koji se tamo odvijaju.

 

– Planiramo da će vrlo uskoro biti dovršena temeljita obnova ulice Matije Gupca u dijelu pored nogometnog igrališta. U isto vrijeme radovi su i u ulici Kralja Tomislava, s druge strane nogometnog igrališta. U toj ulici bilo je potrebno odraditi završetak poslova vezanih za aglomeraciju, projekat koji se na žalost trenutno ne provodi. S obzirom na to, morali smo kao općina vlastitim sredstvima financirati završetak poslova oko kanalizacije. Kao i na svim ulicama koje smo obnavljali, odrađeno je uređenje vodovodne mreže i priključaka svakom kućanstvu na kanalizaciju. Završetak poslova u ulici Kralja Tomislava očekuje se u veljači 2019. godine. – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec koji je obišao radove.

Za uređenje ovih ulica Općina Sračinec dobila je sredstva od Ministarstva regionalnog razvoja, 100 tisuća kuna, a od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, koje vodi Predrag Štromar, dobila je 405.000 kuna za ulicu Matije Gupca. Ukupna investicija uređenja ovih ulica je oko dva milijuna kuna.

Osim radova na infrastrukturi, uređenju cesta i pješačkih staza, radi se i na uređenju okoliša Sportskog centra Sračinec i nogometnog igrališta koje će uskoro dobiti novu modernu panel ogradu vrijednosti oko 160.000 kuna. Rekonstruira se i priključak vode Doma kulture.