Uskoro počinju radovi na energetskoj obnovi zgrade Općine Sračinec

Božidar Novoselec u ime Općine Sračinec te Zvjezdana Erceg i Roman Svetec u ime zajednice ponuditelja, u kojima su tvrtke CORE UPRAVLJANJE d.o.o. i ENERGO-S d.o.o., potpisali su ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade Općine Sračinec.

– Ova zgrada posljednji je objekt u vlasništvu Općine koji još nije prošao postupak rekonstrukcije s ciljem povećanja energetske učinkovitosti. Imamo jako velike troškove grijanja, i ovo će nam se ulaganje brzo isplatiti. Objekt će dobiti novu fasadu, vanjska stolariju, izolaciju stropova, ugradit će se LED rasvjeta te najvažnije – podizač topline. Sam natječaj je bio izuzetno zahtjevan, ovim putem zahvaljujem svojem zamjeniku Krunoslavu Lukačiću koji je koordinirao poslovima oko natječaja. – rekao je načelnik Božidar Novoselec prilikom potpisivanja ugovora.

Općina Sračinec aplicirala je Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja s projektom energetske obnove zgrade Općine. Ukupna vrijednost projekta s PDV-om nakon provedenog postupka javne nabave je milijun i 370 tisuća kuna, a Ministarstvo graditeljstva je Općini odobrio projekt te će ga financirati s nešto više od 500.000 kuna. Dodatna sredstva za sufinanciranje spomenutog projekta Općina Sračinec je uspjela namaknuti iz Fonda za sufinanciranje EU projekata i to 264.000 kuna pa je time postignuto sufinanciranje od gotovo 60% vrijednosti projekta.  

– Pred nama je dosta građevinskih i strojarskih radova i zbog toga smo prema Općini nastupili kao zajednica ponuditelja. Zadovoljstvo nam je da ćemo našim radom doprinijeti kvaliteti ove građevine i razvoju Općine Sračinec. – rekla je Zvjezdana Erceg ispred izvođača radova.

Zgrada Općine Sračinec stara je više od 100 godina i jedan je od najprepoznatljivijih objekata u Sračincu. U njoj je nekad bila škola, dječji vrtić i ambulanta, a od osnutka Općine Sračinec, u njoj djeluje Općinsko vijeće, načelnik i općinski službenici. I nakon energetske obnove zgrade, ona će zadržati svoj prepoznatljiv izgled.