Uspješno proplivala deseta generacija djece Osnovne škole Sračinec

Na varaždinskim bazenima završila je škola plivanja koju već deset godina organizira Osnovna škola Sračinec u suradnji s Gradskim bazenima Varaždin te financiranje Općine Sračinec.

– Već deset godina Općina Sračinec financira školu plivanja za svu djecu u trećim razredima u Sračincu i Svibovcu Podravskom. To znači da sva djeca koja završe Osnovnu školu Sračinec izlaze iz nje kao plivači. Ona prva generacija koja je prošla školu plivanja već su odrasli ljudi. U ovoj je grupi 66 djece koja su kroz četiri dana pod stručnim vodstvom trenera plivanja kroz zabavu i druženje naučila jednu od najvažnijih vještina. Hvala ravnateljici OŠ Sračinec Lidiji Valec i učiteljicama koje prate djecu, na trudu i vremenu koje su uložile u kvalitetno održavanje ove škole plivanja. – izjavio je na susretu s djecom načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Općina Sračinec za školu plivanja izdvaja 20.000 kuna godišnje iz svojeg proračuna, a prema riječima načelnika radi se o malim sredstvima u usporedbi s koristi koju ova redovna akcija donosi.

Na ovom malom jubileju kao i svake godine djecu je pozdravila ravnateljica OŠ Sračinec Lidija Valec koja je zahvalila Općini Sračinec na financiranju ovog lijepog projekta. On se nastavlja kroz aktivnosti djece na školi u prirodi koja se također održava svake godine.