Uz pomoć Općine Sračinec Osnovna škola Sračinec je škola budućnosti već danas

– Uvjeren sam da smo jedini općina na području Varaždinske županije koja ovako studiozno pristupa povećanju kvalitete obrazovanja naše djece. Ogromna ulaganja kroz sve ove godine podigla su standard učenja na razinu kakvu imaju djeca u skandinavskim zemljama. Smetaju me komentari da naša Općina ne kupuje radne bilježnice učenicima, kako to rade neke druge općine. Za mene je kupnja bilježnica jeftini politički trik za prikupljanje simpatija birača. Mi radimo na trajnim vrijednostima, a ne onima koji će nakon devet mjeseci završiti u košu. Naša djeca zaslužuju puno više od ploče i krede, što bi imala bez našeg zalaganja. Zato sve ovo radimo i tako ćemo i nastaviti. – načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

 

 

Školski standard se ne povećava kupnjom radnih bilježnica, već ulaganjem u trajne vrijednosti, poručuje načelnik Novoselec

Općina Sračinec nije osnivač Osnovne škole Sračinec. Prema tome, nema obvezu trošiti novac iz svog proračuna za potrebe škole. No bez obzira na to, Općina Sračinec svake godine ulaže značajna sredstva u kvalitetu školstva u Sračincu i Svibovcu Podravskom. Ukratko ćemo vam predstaviti što sve Općina Sračinec radi kako bi naša djeca učila kvalitetnije.

 

Tableti za “dosadni” predmet

Tableti i računala nisu stvar budućnosti, već sadašnjosti. Djeca ih koriste doma, pa je normalno da se koriste i u školi. Općina Sračinec opremila je tabletima kabinet povijesti, naša djeca ovaj “dosadni” predmet savladavaju brže i na zanimljiviji način. Švedska je ovakav oblik učenja uvela prije desetak godina.

Investicija Općine Sračinec: 35.000 kn

Pametne ploče u sve razrede

Pisanje kredom po ploči je stvar prošlosti. U Osnovnoj školi Sračinec učitelji i djeca pišu na pametnim bijelim pločama. One omogućavaju interaktivnu nastavu, jer se na ploču mogu projicirati sadržaji preko projektora. Ploče i projektore kupila je Općina Sračinec.

Investicija Općine Sračinec: 300.000 kn

 

Interaktivni ekrani – korak iznad po mogućnostima

Zamjena za pametne ploče već je došla u OŠ Sračinec. Radi se o interaktivnim ekranima, na kojima se može gledati sadržaj, ali i pisati, crtati i rješavati zadatke. Za sad je nabavljeno pet interaktivnih ekrana, cijena pojedinačnog je 15.000 kuna.

Investicija Općine Sračinec: 75.000 kn

Opremamo kabinete

Općina Sračinec iz godine u godinu nabavlja opremu za kabinete informatike, kemije, glazbenog odgoja, tjelesnog odgoja… U suradnji s ravnateljicom OŠ Sračinec i učiteljima donosi se plan nabave i oprema poklanja školi.

Sufinanciramo produženi boravak i prehranu

Općina Sračinec sufinancira produženi boravak djece u školi. Na taj način pomažemo roditeljima, njihova su djeca na sigurnom i u školi napišu zadaću. Općina plaća i prehranu za djecu iz obitelji težeg imovinskog stanja.

Investicija Općine Sračinec: 210.000 kn svake godine

Plaćamo školu plivanja

Već više od 10 godina Općina Sračinec financira školu plivanja za svu djecu trećih razreda. I na ovaj način se želimo približiti visokim standardima školstva skandinavskih zemalja, gdje ni jedno dijete ne napušta osnovnoškolsko obrazovanje, a da ne zna plivati.

Investicija Općine Sračinec: 20.000 kn svake godine

 

Financiramo školska natjecanja

Izuzetno smo ponosni na rezultate koje naša djeca ostvaruju na natjecanjima. Zato već godinama Općina Sračinec pokriva troškove odlaska na natjecanja, a od ove godine financijski nagrađujemo i učitelje/mentore djece koja ostvare odlične rezultate.

Investicija Općine Sračinec: 30.000 kn

Ormarići za svako školsko dijete

Općina Sračinec opremila je školu visokokvalitetnim ormarićima, u koje sad svako dijete može staviti svoje stvari. Na ovaj način povećavamo sigurnost i olakšavamo torbe našim đacima.

Investicija Općine Sračinec: 250.000 kn

Pametna klupa u dvorištu Osnovne škole

Kupili smo pametnu klupu, koja uz pomoć solarne energije može napuniti mobitele školske djece. Osim što služi kao klupa, ona je i prezentacija modernih načina brige za okoliš i korištenja obnovljivih izvora energije.

Investicija Općine Sračinec: 20.000 kn

Uskoro i nadstrešnica za bicikle

Mnogo djece u školu dolazi biciklima. Uskoro će ih moći sigurno parkirati ispod nadstrešnice pored Osnovne škole Sračinec, uz instalirani video nadzor.

Ukupna investicija Općine Sračinec: 120.000 kn

 

Sve nabrojano, i ono što nije stalo u ovaj tekst, Općina Sračinec financira već godinama. Po tome smo drugačiji – ulažemo u trajne vrijednosti, a ne u potrošne bilježnice i olovke. Želimo za našu djecu najbolje uvjete školovanja, kakve imaju njihovi vršnjaci iz Švedske ili Finske, a ne onakve u kakvima smo mi stariji odrasli. Želimo da naša škola zaista bude spremna za školu za život koja počinje upravo ove godine.

Svim učenicima želimo uspješno školovanje, a za roditelje smo otvoreni za pitanja i prijedloge i zajedničku suradnju.