Uz promociju knjige i djecu počeo vikend Miholja u Sračincu

Miholje, proslava blagdana svetog Mihaela arkanđela, zaštitnika Župe i Općine Sračinec, približava se svojoj kulminaciji koja će biti vikend pred nama. U četvrtak je u velikoj dvorani predstavljena knjiga poezije autorice Snežane Liber, koja živi u Sračincu. Ovo joj je već druga zbirka, a za promociju je vladao izniman interes.

– Na pitanje zašto piše poeziju, Snežana je jednom odgovorila da to radi iz čiste ljubavi. Ova zbirka sastoji se od četiri poglavlja u kojima autorica istinski, iz srca, želi njegovati i očuvati tu živu kajkavsku, srakarsku riječ, što je u današnje doba tehnologije zaista rijetko. Stoga je ova zbirka veliki doprinos Sračincu, a mještanima na ponos i možda poticaj da se i sami počnu baviti poezijom. Jezičnu baštinu svog kraja ona provlači kroz pjesme u kojima dominira svakodnevni život, ali tu su i druge teme kao što je prolaznost života, životne vrijednosti te pjesme o sitnim stvarima iz svakodnevnog života. Na kraju ove knjige Snežana nam daruje i srakarski riječnik autohtonog srakarskog govora. – istaknula je na predstavljanju ove zbirke poezije Mirela Briševac, prof.

– Izuzetno sam ponosan na našu Snežanu Liber, Seku, što se ponovno upustila u pisanje i izdavanje knjige koju danas predstavljamo. Ovo je zaista djelo koje bi trebalo biti u svakoj kući u našoj općini. Od sadržaja njene knjige napravit ćemo svojevrstan suvenir naše Općine. Osim toga, prepoznavajući vrijednost ovog djela, Općina će se potruditi da pokrije gotovo sve troškove tiska knjige. – u svom je obraćanju naglasio načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

 

 

Promocija zbirke pjesama “Srakarski spominek” Snežane Liber

Posted by Općina Sračinec on 25. rujan 2015

Na istom mjestu dan kasnije održan je “Dječji dan” na kojem su se recitacijama, igrokazima, pjesmom i plesom predstavila djeca Dječjeg vrtića Bambi Sračinec te djeca iz Osnovne škole Sračinec.

 

Dani Miholja Sračinec – Dječji dan

Posted by Općina Sračinec on 25. rujan 2015