Velika smotra folklora uz Dane Miholja u Sračincu

Još jedna smotra folklora, koja se tradicionalno održava u sklopu Dana Miholja u Sračincu, ugostila je jučer mnogobrojne folklorne udruge iz Hrvatske, ali i susjedne Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Mimohod sudionika smotre folklora od osnovne škole u Sračincu do Doma kulture, krenuo je nakon plotuna Kuburaške udruge Maruševec, a izmamio je mnogobrojne mještane na glavnu Varaždinsku ulicu. U povorci su se našli folkloraši, jahači i konjske zaprege udruge Konj moj prijatelj, Varaždinske mažoretkinje, a za glazbenu su se podlogu pobrinuli puhači Limene glazbe Breznički Hum.

Nakon mimohoda, u prepunoj dvorani Doma kulture, održan je program smotre folklora u kojem su sudjelovali Folklorna skupina kulturnega društva Cirkulane Slovenija, KUD Benedikt Svibovec Podravski, Varaždinski tamburaški orkestar, KUD Križevci, KUD Voča,

HKUD Zora Struge-Gorica, Čapljina, Bosna i Hercegovina te domaćini iz KUD-a Zavičaj Sračinec te njihova vokalna skupina Acapella. Dvosatni program je bio izuzetno kvalitetan, a gosti iz Čapljine su čak pozvani na bis.

Ranije u subotu održani su i sportski susreti – stolnoteniski i teniski turnir te sportsko druženje članova udruga iz domovinskog rata.