Veterani NK Sračinec osvojili međunarodni turnir u Češkoj

Veterani nogometnog kluba Sračinec prošlog su vikenda sudjelovali na međunarodnom turniru u Češkoj, u gradu Pardubice gdje se obilježavalo 100 godina igranja nogometa. Na turniru su sudjelovali klubovi iz Slovenije, Češke, Slovačke i Hrvatske. Srakarski veterani dostojno su predstavljali Hrvatsku te osvojili prvo mjesto na Radost CUPu 2011.

Utakmice su igrane na terenima Horni Jeleni, eminentnog slavljenika 100-godišnjice igranja nogometa. U skupini su svladani predstavnici Češke, NK Ostretin s 4:1 i predstavnici Slovenije NK Škofja Loka s 3:0 –  na toj utakmici sva tri pogotka postigao je kapetan NK Sračinec, Šmic Stjepan – Čep.

Ovim pobjedama osvojeno je prvo mjesto u skupini, a time i plasman u finale turnira, u kojem su Srakari igrali protiv domaćina turnira i predstavnika Češke, NK Horni Jeleni. Svladali su ih nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca rezultatom 4:1.

U svojim redovima Srakari su imali i najboljeg igrača turnira Elvisa Plantaka i najboljeg golmana turnira Davora Kavura. Na turniru je ostavljan dobar dojam pa su veteranima Sračinca uslijedili pozivi za sudjelovanje na turnirima u Slovačkoj i Sloveniji.

Uz dobar nogometni dojam, Srakari su ostale sudionike natjecanja iznenadili i kao zabavna družina koja je neumorno pjevala pjesme iz svih tih država te održavala dobru atmosferu u kampu. Ovom prilikom veterani NK Sračinec zahvaljuju se Općini Sračinec koja je pomogla u realizaciji sudjelovanja na ovom turniru.