VIDEO: Održana Međunarodna smotra folklora

U subotu je u Sračincu održana Međunarodna smotra folklora u sklopu proslave Dana Miholja, dana Općine i Župe Sračinec. Ova se manifestacija sastojala od dva dijela – defilea folklornih društava od Osnovne škole Sračinec do Doma kulture i Smotre folklora u velikoj dvorani Doma kulture Sračinec.

Defile je nešto poslije 17 sati krenuo glavnom cestom kroz Sračinec, od Osnovne škole prema Domu kulture. Znak za pokret dali su kuburaši Kuburaške udruge Maruševec i Sračinec. Defile su predvodile Varaždinske mažoretkinje koje su cijelim putem izvodile atraktivne koreografije na glazbu Limene glazbe KUD-a Hrvatskih željeznica. U kolonu su se našli i konjanici i konjske zaprege udruge Konj moj prijatelj, zatim folkloraši iz Mađarske iz FA Kanisza i folkloraši Češke besede iz Zagreba.

Nakon dolaska do Doma kulture mažoretkinje i puhači izveli su svoj program na prostoru ispred Doma, a u 19 sati je započela Smotra folklora. Na njoj su se vrlo kvalitetnim izvedbama predstavili tamburaši i folkloraši KUD-a Zavičaj Sračinec, Češka beseda iz Zagreba, Varaždinski folklorni ansambl, folkloraši iz Mađarske FA Kanisza i za kraj KUD Zdenac iz Garešnice.

 

Više fotografija pronađite u Foto galeriji.