Više od 6 milijuna kuna iz EU fondova stiže u Sračinec!

Danas je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec u Ministarstvu poljoprivrede potpisao ugovor vrijedan 6,13 milijuna kuna za rekonstrukciju Parka Velika graba. Projekt je financiran iz programa Ruralnog razvoja , mjera 7.4.1.  i najveći  je EU projekt u Općini Sračinec.

– S obzirom da je sva društvena infrastruktura u našoj općini uređena, vizija nam je bila stvoriti kvalitetne nove sadržaje i podići kvalitetu života svih žitelja općine. Ovim putem zahvaljujem na razumijevanju ministarstvu poljoprivrede i APPRRR-u, što su prepoznali kvalitetan projekt i potrebe naše sredine. U pripremu je uložen veliki trud i angažman pročelnika Sandra Miko i zamjenika načelnika Krunoslava Lukačića koji su i izvan radnog vremena bili angažirani u pripremi kako bi zajedno uspjeli sve stići na vrijeme – istaknuo je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Načelnik s najbližim suradnicima, Sandrom Mikom i zamjenikom načelnika Krunoslavom Lukačićem

– Zbog ovog projekta dva puta je rušen Proračun Općine Sračinec, od strane HSU-a i SDP-a, a sve predvođeno Reformistima (oporba) kako bi prikrili svoju bezidejnost i neznanje. Nisu željeli ovaj projekt uvrstiti u proračun, čime je dovedena u pitanje prijava projekta na natječaj. Zahvaljujem HDZ-u  koji je prepoznao važnost projekta i suradnje za dobrobit svih mještana. Žao mi je zbog bezidejnosti i sitnog politikantstva oporbe, kojoj je jedina želja bila da se ne realiziraju projekti koje smo mi predlagali – dodao je Novoselec.

Ukupna procijenjena vrijednost projekta je oko 8 milijuna kuna, a u Općini Sračinec nadaju se da će park Velika graba biti završen do rujna, odnosno idućeg dana općine te da će biti u funkciji i na ponos svih mještana.