Vodstvo Općine Sračinec u radnoj posjeti BiH i Mađarskoj

Načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec i njegov zamjenik Krunoslav Lukačić prošli su tjedan bili u radnoj posjeti Čapljini u Bosni i Hercegovini i Hrvatskom Židanu u Mađarskoj. Tom su se prilikom susreli s načelnikom Općine Čapljina dr. Smiljanom Vidićem te Istvanom Krizmanicem, načelnikom Općine Hrvatski Židan (Horvátzsidány).

Teme sastanaka bila su dogovor oko aktivnosti zajedničkog projekta „Trend“ koji je prijavljen na program Europa za građane. Cilj projekta je jačanje europskog građanskog duha te poboljšanje uvjeta za civilno i demokratsko djelovanje građana promicanjem mogućosti za društveno i interkulturalno djelovanje putem volontiranja na razini Unije. Projekt će se provoditi u sklopu Dana Općine Sračinec krajem rujna, a vrijednost projekta je 22.000 eura.

Partnerske organizacije koje sudjeluju su zemlje svjesne kako je volontiranje sektor u nastajanju te pokušavaju podići razinu svijesti oko potrebe postojanja te aktivnosti kao i istovremeno zaustavit trend sporog razvoja iste.

Projekt će pokušati podići značaj o toliko potrebnoj angažiranosti građana u vremenu krize kada državna reakcija nije dovoljna za prevladavanje negative percepcije koje ima volontiranje, a koje ima širok prostor za rast u partnerskim zemljama.