Vrtić Bambi Sračinec osvojio međunarodnu titulu Tolerantnog vrtića kroz projekt Say Hello to the World

Uzbuđenje i ponos ne prestaju rasti u dječjem vrtiću Bambi Sračinec jer su njihovi nevjerojatni Bombončići, uz podršku odgojiteljica Ružice Conar i Kristine Plantak, sudjelovali u inspirativnom međunarodnom projektu “Say Hello to the World” s partnerskim vrtićem u Indiji.

– Projekt je bio strukturiran kroz pet tematskih područja: “Ja”, “Moja obitelj”, “Moj vrtić”, “Moja lokalna zajednica” i “Moja država”, pružajući našoj djeci priliku da istraže i razumiju svijet oko sebe, ali i da razvijaju svijest o međukulturalnoj raznolikosti. Kroz kreativne aktivnosti, igre, i interakciju s partnerima iz Indije, naši Bombončići su izgradili mostove razumijevanja, prijateljstva i tolerancije. Svaka tema projekta predstavljala je priliku za razmjenu ideja, tradicija i iskustava s drugom kulturom, čime su naši mališani obogatili svoje svjetonazore i razvili empatiju prema ljudima iz različitih dijelova svijeta, – poručuju odgojiteljice.

Nakon intenzivnog rada i angažmana, Dječji vrtić Bambi Sračinec je s ponosom dočekao vijest o osvajanju međunarodne titule “Tolerantni vrtić” i primio zastavu koja simbolizira predanost promicanju tolerancije i uvažavanja različitosti.

– Ovo priznanje ne samo da odražava trud i predanost naših odgojiteljica i djece, već i potvrđuje našu viziju vrtića kao mjesta gdje se svako dijete osjeća dobrodošlo, prihvaćeno i poštovano. Čestitamo našim Bombončićima, odgojiteljicama Ružici i Kristini te cijelom timu vrtića Bambi Sračinec na ovom izvanrednom postignuću. Nastavit ćemo s radom u duhu tolerancije, otvorenosti i ljubavi prema svim ljudima, u Općini Sračinec imat će uvijek podršku, – istaknuo je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, koji je danas posjetio DV Bambi.