Vrtićka djeca posjetila stomatologe i ljekarnike

Prošli su tjedan djeca Dječeg vrtića Bambi posjetila Ordinaciju dentalne medicine Iva Matačić. Djeca su zajedno s odgajateljicama kroz razne aktivnosti obogatila znanje o zubima i oralnoj higijeni. Cilj posjeta bio je skrenuti pažnju na važnost održavanja pravilne higijene zubi, upoznati djecu s mliječnim i trajnim zubima, karijesom, pravilnom prehranom te smanjiti strah od posjete stomatologu. Djeca su iz ordinacije otišla s prigodnim poklonima koji će ih podsjećati na naučeno.

Nekoliko dana nakon posjeta stomatolozima, djeca su posjetila i ljekarnu Salus u Sračincu. Cilj posjeta bio je upoznati rad ljekarnika i proširiti znanje o ljekarni. Grupa mališana izmjenjivala se kroz prostor ljekarne, te su miksali kremu, pripremali sirup, vagali sastojke i slagali tablete po abecednom redu.

– Ovim putem zahvaljujemo stomatologinji Ivi Matačić na izdvojenom vremenu i osvještavanju djece o važnosti održavanja pravilne higijene zubi, a djelatnicima ljekarne Salus na izdvojenom vremenu i pokazivanju što je zapravo zanimanje ljekarnik, te poklonima za djecu.