Zamjenika župana Alan Košić posjetio Općinu Sračinec

Načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec primio je danas u posjet zamjenika župana Varaždinske županije Alana Košića, s kojim je analizirao dosadašnja ulaganja u općinu.

Razmatrana je investicija koja je u provedbi, a to je uređenje dionice županijske ceste u Svibovcu Podravskom čiji se završetak očekuje u travnju, a dogovoren je nastavak izrade projektne dokumentacije uređenja županijske prometnice, tj. Zelendvorske ulice u Sračincu.

Raspravljalo se i o novoj zaobilaznici koja će prolaziti južnim dijelom naselja Sračinec, a spajat će Petrijanec i zaobilaznicu grada Varaždina s direktnim uključivanjem na auto cestu Varaždin – Zagreb. 

Ovom novom državnom cestom riješit će se dugogodišnji problem intenzivnog turističkog i teretnog tranzitnog prometa kroz Sračinec, čime će se uvelike pridonijeti sigurnosti svih sudionika u prometu, a prije svega školske djece i pješaka. Naime, poznato je da je Sračinec jedno od najgušće naseljenih mjesta u Hrvatskoj, a kroz mjesto prolazi jedna od najprometnijih cesta u Hrvatskoj.

Načelnik Novoselec, i ovom je prilikom zahvalio Varaždinskoj županiji, županu Predragu Štromaru i njegovom zamjeniku Alanu Košiću na suradnji i realizacije bitnih projekata od općeg interesa za razvoj općine Sračinec, ali i čitave Varaždinske županije.