Završeni radovi na cestama u Općini Sračinec za 2015. godinu

Krajem godine završavaju i radovi na uređenju prometnica u Općini Sračinec. Zadnja na redu bila je ulica Ljudevita Gaja u Sračincu, gdje je uređeno oko 400 m nove prometnice s pješačko-biciklističkim stazama, prilazima kućanstvima i definiranim zelenim površinama. Ovo je uređenje dio projekta koje Općina Sračinec ima sa Županijskom upravom za ceste, a Općina u investiciji sudjeluje s 25%.

– Mislim da smo rijetka a možda i jedina Općina koja u ovakvim radovima maksimalno izlazi u susret mještanima. Naime, za svako kućanstvo financirali smo izgradnju prilaza, asfaltiranje i postavljanje niskih rubnika. Kuće su na ovom dijelu dosta uvučene od ceste pa je taj trošak znatno veći nego u nekim drugim dijelovima općine. No znamo da većina ljudi nije u financijskoj mogućnosti da sama financira ove poslove, a nama je u interesu da svi poslovi na uređenju budu definitivno završeni paralelno s asfaltiranjem prometnice. – istaknuo je Božidar Novoselec, načelnik Općine Sračinec.

Osim dovršetka ovog dijela ulice Ljudevita Gaja, nedavno su završeni i radovi na uređenju oko 10 kilometara poljskih puteva. Ova će godina biti zapamćena u općini Sračinec po infrastrukturnim radovima. Ukupna vrijednost investicija u projekte u 2015. godini je oko 25 milijuna kuna. Važno je napomenuti da Općina Sračinec nema nikakvo kreditno zaduženje i posluje pozitivno, bez obzira na stalni pad poreznih prihoda, koji su izvorni prihod proračuna Općine.