Završila škola plivanja učenika iz općine Sračinec

Na varaždinskim bazenima dodjelom diploma plivačicama i plivačima završena je ovogodišnja škola plivanja učenika Osnovne škole Sračinec.

– Općina Sračinec izdvaja već godinama 20.000 kuna za školu plivanja. Dosadašnje iskustvo je vrlo pozitivno, ovo je uz učenje plivanja i lijep oblik zajedničkog druženja na kraju školske godine. Želimo ovim akcijama povećati broj plivača i spriječiti tragične događaje na vodi. Troškove škole plivanja pokriva Općina Sračinec, uz sudjelovanje Osnovne škole u trošku prijevoza, pa je tako ova akcija potpuno besplatna za roditelje. Ovo je samo jedna od aktivnosti u okviru izvrsne suradnje koju Općina ostvaruje s Osnovnom školom Sračinec. Zahvaljujem i upravi Bazena koja nam je izašla u susret povoljnom cijenom. – izjavio je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec prilikom dodjele diploma novopečenim plivačima.

Program škole plivanja realizirali su djelatnici Bazena Varaždin koji su školovani za obuku neplivača.

– Izuzetno mi je drago što su Općina i načelnik prepoznali važnost znanja plivanja u ovoj dobi, a ovo je i svojevrsna priprema za školu prirode. U program je uključeno 58 djece iz trećih razreda Osnovne škole Sračinec i naše područne škole u Svibovcu Podravskom. Ovdje su svi, bez obzira jesu li ranije znali plivati, ovo nije samo škola već i zajedničko druženje. Učitelj Dejan Mašić održao je s učenicima pripremno predavanje o ponašanju na vodi i moram reći da je cijela ova akcija prošla bez ikakvih problema. Zahvaljujem Općini za sredstva i preporučam se za iduću godinu. – na kraju je zaključila ravnateljica Osnovne škole Sračinec Lidija Valec.