Završila škola plivanja za učenike OŠ Sračinec

Već prema ustaljenom programu i ove su godine učenici trećih razreda Osnovne škole Sračinec i Područne škole Svibovec Podravski pohađali školu plivanja na Gradskim bazenima Varaždin. Mnogi od njih su pod stručnim vodstvom instruktora plivanja od neplivača postali plivači.

– Kompletne troškove škole plivanja pokriva Općina Sračinec iz svog proračuna. Kao i prošle godine i ove smo za ovu namjenu izdvojili 20.000 kuna, pa je tako škola potpuno besplatna za roditelje. Zahvaljujem ravnateljici OŠ Sračinec Valec i osoblju Gradskih bazena Varaždin koji su i ovaj put pokazali dobru volju i naučili naše mališane plivati. – izjavio je Božidar Novoselec, načelnik Općine Sračinec koji je obišao aktivnosti na bazenima.

Ravnateljica Osnovne škole Sračinec Lidija Valec istaknula je da su u školu plivanja uključeni svi učenici trećih razreda, njih ukupno 64. Aktivnost će se nastaviti na školi u prirodi gdje će svoje novostečene vještine moći usavršiti uz učitelja plivanja. Iz programa škole, koja je trajala pet dana po četiri sata, gotovo su sva djeca izišla kao plivači, uz iznimku nekoliko plutača.

 

 

Završila škola plivanja OŠ Sračinec

Posted by Općina Sračinec on 23. svibnja 2015