Završio je prvi ciklus radionica “Rastimo zajedno” u DV Bambi Sračinec

Proteklih jedanaest tjedana dvanaestero roditelja marljivo je sudjelovalo na dvosatnim radionicama u sklopu programa “Rastimo zajedno”. Program su uspješno završili i nagrađeni su diplomama: Dunja Canjuga, Isidora Kovačić, Ana-Marija Križanec, Lea Kuča, Ines Leskovar, Petra Liber, Valentina Miko, Alen Ožura, Kristina Plantak, Ana Mari Skurjeni, Sara Slunjski i Doroteja Šestak. Na ovim iskustvenim radionicama roditelji su razmjenjivali informacije, znanja, vještine i pružali međusobnu podršku u roditeljstvu.

– Iznimno smo zadovoljne provedenim radionicama. Naši roditelji bili su vrlo angažirani, suradljivi, otvoreni i spremni raditi na osobnom rastu. Ovim putem želimo im se zahvaliti na predivnoj suradnji. Vrlo nam je važna suradnja s roditeljima te nam je drago što su roditelji iskazali želju za nastavkom druženja u “Klubu roditelja”. Veseli nas najaviti da ćemo u našem vrtiću početkom jeseni započeti s provođenjem “Kluba očeva – Rastimo zajedno” kroz koji ćemo posebnu pažnju posvetiti ulozi oca u ranom djetinjstvu. Zahvaljujemo Općini Sračinec što je prepoznala vrijednost ovog programa, pravo roditelja na podršku i pomoć te financirala edukaciju voditeljica, – poručuju voditeljice programa ravnateljica Kristijana Silov, pedagoginja Tihana Blaži i odgojiteljica Ružica Conar.

Na maloj svečanosti povodom završetka niza radionica, vrtić je posjetio i načelnik Općine Sračinec.

– Veseli me što ravnateljica i djelatnice vrtića iz dana u dan dokazuju da naš vrtić nije samo mjesto za čuvanje djece, kako ga neki krivo doživljavaju. Ovo je samo jedna u nizu akcija i serija radionica koje će organizirati, a sve s ciljem što boljeg obrazovanja roditelja djece. I dalje će u Općini Sračinec imati puno podršku i konkretnu financijsku pomoć, – naglasio je načelnik Božidar Novoselec.