Zlato za Vokalnu skupinu Acapella na Državnoj smotri malih vokalnih sastava

Vokalni sastav Acapella počeo je s radom ujesen 2014. godine, želeći obnoviti muziciranje zborskog pjevanja. Upravo po zborskom pjevanju KUD Zavičaj Sračinec bio je i poznat, budući da je to bila sekcija na temelju koje je osnovano društvo. Današnji vokalni sastav sastoji se većinom od pjevača koji su u počecima djelovanja zbora bili njegovi članovi. Želja im je zainteresirati svojim pjevanjem nove pjevače, kako bi iz vokalne skupine prerasli ponovo u kvalitetan zbor.

U svom repertoaru imaju razne pjesme narodnog, svjetovnog i vjerskog izričaja. Vokalna skupina Acapella višestruko je nagrađivana na državnim smotrama malih vokalnih sastava.

Tako su i ove godine 11. 11. 2023. godine predstavljali varaždinsku županiju na državnoj smotri malih vokalnih sastava u Đurđevcu, gdje su za svoju izvedbu osvojili najveći broj glasova selektora i osvojili zlatnu plaketu. Ocjena je to napretka i kvalitete rada samih pjevača, koje uspješno vodi maestra Janja Knapić Omranloo prof.

KUD Zavičaj Sračinec ove godine slavi 25. godina od svoga osnutka i u pripremi je slavljenički program koji će biti pred kraj godine.