Župan Anđelko Stričak primio izaslanstvo Grada Ljubuškog i Općine Sračinec

Povodom potpisivanja Sporazuma o suradnji, koji su sklopile Općina Sračinec i Grad Ljubuški (BiH), župan Varaždinske županije primio je izaslanstva prijateljskog Grada Ljubuškog i Općine Sračinec. U izaslanstvima su bili predsjednik Gradskog vijeća Grada Ljubuški Tihomir Kvesić i Damir Kozina, pomoćnik gradonačelnika Grada Ljubuški, a u ime Općine Sračinec načelnik Božidar Novoselec i predsjednik Općinskog vijeća Krunoslav Lukačić.

– Drago mi je da sam imao prilike ugostiti čelne ljude Grada Ljubuškog, koje sam upoznao s bogatom poviješću Varaždinske županije, ali i mnogobrojnim projektima koje provodimo na svim područjima, poglavito na području obrazovanja i zdravstva. Također imamo mnogo toga za ponuditi što se tiče turizma, jer mnogi naši dvorci, utvrde, netaknuta priroda ali i kulturna baština mogu biti zanimljivi našim gostima, turistima iz susjedne i drage nam Bosne i Hercegovine. Koristim priliku da čestitam Općini Sračinec na potpisivanju Sporazuma o suradnji s Gradom Ljubuškim te sam siguran da će se između njih razviti jedna lijepa i čvrsta suradnja na korist njihovog stanovništva – istaknuo je u svom obraćanju župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Gosti iz Ljubuškog zahvalili su županu na prijemu i predstavili svoje projekte i zainteresiranost za suradnju na mnogobrojnim područjima od zajedničkog interesa.

– Suradnja županije sa Gradom Ljubuškim započela je još 2016 godine, kada sam predstavljao projekte i primjere dobre prakse  iz Varaždinske županije. Tada smo dogovarali suradnju i  mogućnost zajedničkih projekata. Vjerujem da će potpisani Sporazum o suradnji biti dobar kamen temeljac za međusobnu podršku i realizaciju zajedničkih projekata – rekao je predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec Krunoslav Lukačić.

Početna suradnja Ljubuškog i Sračinca već je ostvarena u sklopu projekta LION – Stabilna politička i ekonomska zajednica, koji Općina Sračinec provodi u suradnji s Gradom Ljubuški, a općinu Sračinec posjetit će i delegacija iz Ljubuškog koja će sudjelovati na 7. Međunarodnom srakarskom fašniku u subotu. Projekt LION sufinancirala je Europska unija iz Programa Europa za građane.