Župan sa suradnicima obišao radove u Svibovcu Podravskom

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar sa saborskim zastupnikom Mariom Habekom, načelnikom Sračinca Božidarom Novoselcem, zamjenikom Krunoslavom Lukačićem, i direktorima i predstavnicima poduzeća koja obavljaju radove, obišao je veliko gradilište u Svibovcu Podravskom, gdje se radi na kompletnom uređenju županijske prometnice, postavljanju kanalizacije, plina i vodovoda.

– Došlo je na red i jedno rubno naselje, ali naselje koje nije malo, zapravo jedno od rijetkih naselja koje raste jer je svake godine zabilježen porast stanovnoštva. Mještani su se najviše bojali Drave, no taj smo problem riješili, što je vidljivo u kišnim razdobljima kada nije bilo nikakvih problema. Sad dolazi na red ostala komunalna infrastruktura, iako smo još prošle godine osigurali sredstva za izgradnju ceste bilo ju je šteta raditi prije nego što se riješi kanalizacija. – rekao je župan Predrag Štromar uz zahvalu direktoru Hrvatskih voda koje su osigurale 4 milijuna kuna.

Inače, paralelno s ovim radovima, kako bi se izbjegli problemi u zimskim mjesecima s puknućem cijevi, radi se i na promjeni cijevi vodovodne mreže za Svibovec Podravski. Osim toga, rekonstruira se i županijska cesta kroz Svibovec gdje će biti zamijenjena cijela infrastruktura ugrađena u cestu.

– Ovaj projekt je od općeg interesa za sve mještane Svibovca Podravskog. Naselje je konačno dočekalo investicije koje se već niz godina isčekuju, a to je prije svega izgradnja kanalizacijskog sustava i odvodnje. Potrebno je naglasiti da se radi o jedinom naselju koje leži na vodocrpilištu Vinokošćak, a svi županijski radovi se obavljaju prije svega radi zaštite voda. Zahvaljujem županu na pomoći s izvanrednim sredstvima za realizaciju tog projekta, dodatnih 500.000 kuna za rekonstrukciju vodovodne mreže. Sa županijskom Upravom za ceste iznašli smo model kojim ćemo riješiti sve probleme i pritom uštedjeti. Dakle, projekt uključuje kanalizaciju, rekonstrukciju vodovodne mreže, plinsku mrežu sa slijepim priključkom za svako kućanstvo i uređenje kompletnog prometnog traka, s biciklističkom i pješačkom stazom i modernim kolnikom. – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Ukupna vrijednost radova koje izvode Županijska uprava za ceste Varaždinske županije i Varkom iznosi gotovo 10 milijuna kuna, a obilasku radova nazočili su i ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački, direktor Varkoma Vlado Vlašić, zamjenik župana Alan Košić te predstavnik Aquatehnike d.o.o. Goran Bakran, tvrtke koja je glavni izvođač radova.

– 4 milijuna kuna osigurano je sredstvima Hrvatskih voda, dio troškova snosi Varkom te Općina Sračinec. Za vodovod je izdvojeno 500.000 kuna, a završetkom radova priključci će biti dostupni svim kućanstvima. Radovi se odvijaju bez ikakvih problema, započeli su na vrijeme i bit će završeni u zadanom roku, odnosno krajem mjeseca kolovoza, rekao je Vlado Vlašić.

Osonjački je nadodao kako je, s obzirom da se radi o višegodišnjem projektu, najbitnije da nakon povlačenja zadnjih slojeva asfalta godinama neće biti potrebe za prekapanje ceste i njeno oštećivanje.