Župan Štromar i vodstvo Općine Sračinec obišli radove

Lijepo proljetno vrijeme omogućilo je intenziviranje radova na dva velika projekta u Općini Sračinec – proširenju dječjeg vrtića u Sračincu i nastavku uređenja Dravske ulice u Svibovcu Podravskom. Kako bi se i sam uvjerio u tijek radova, općinu Sračinec je posjetio župan Varaždinske županije Predrag Štromar te s domaćinima, načelnikom Općine Sračinec Božidarom Novoselcem i njegovim zamjenikom Krunoslavom Lukačićem obišao radove.

– Jako smo zadovoljni s tijekom radova na dogradnji dječjeg vrtića u Sračincu, očekujemo da će sredinom travnja biti ishođena uporabna dozvola, a za 1. svibnja planiramo organizirati Dan otvorenih vrata gdje ćemo mještanima predstaviti novi objekt. Nakon dovršetka ovog projekta, sva djeca s područja općine moći će se upisati u dječji vrtić u Sračincu. Radovi malo kasne od predviđenog, sjećamo se da je zima bila izuzetno hladna, a izvođač nije htio riskirati i napraviti loš posao. Vremenski uvjeti su usporili i radove na uređenju Dravske ulice u Svibovcu Podravskom, a asfaltiranje je upravo u tijeku. Radi se o oko 600 metara nove široke prometnice s biciklističko-pješačkim stazama, formiranim zelenim površinama i prilazom za svako kućanstvo. Zahvaljujem Varaždinskoj županiji na sufinanciranju ovog projekta, ukupna investicija samo ove godine je oko milijun i pol kuna. Radove financira Varaždinska županija sa 75% i Općina Sračinec s 25%. – istaknuo je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Tijek radova na uređenju Dravske ulice prokomentirao je i Tomislav Osonjački, ravnatelj Županijske uprave za ceste Varaždinske županije: – Približavamo se kraju višegodišnjeg projekta uređenja cesta u Sračincu i Svibovcu Podravskom. Radi se investiciji od 15 milijuna kuna u zadnjih nekoliko godina. Još nam preostaje Zelendvorska ulica u Sračincu, nakon čega će na europskom nivou biti uređene sve ceste županijskog ranga na području općine Sračinec.

– Općina Sračinec i dalje ide pravim smjerom, koji su si zacrtali već godinama. Žele biti najbolja općina u Varaždinskoj županiji, a to znači i među najboljima u Hrvatskoj. Puno se ulaže u komunalnu infrastrukturu, ali mene najviše veseli investicija u dječji vrtić. Znamo da je pomoć bila obećavana iz ministarstava i fondova, ali od toga nije bilo ništa. Čestitam Općini da je sama odlučila riješiti taj problem, a djeci želim da se ugodno osjećaju u vrtiću. – izjavio je župan Predrag Štromar.