Mješovita vokalna skupina Acapella KUD-a Zavičaj Sračinec osvojila srebro

U nedjelju 25. studenog, u Sisku, na 16. susretima malih vokalnih sastava, u kategoriji malih vokalnih sastava i komornih zborova, Mješovita vokalna skupina Acapella KUD-a Zavičaj Sračinec osvojila je srebro.

Državna smotra okuplja najbolje vokalne skupine izabrane na županijskim smotrama od strane izbornika Hrvatskog sabora kulture. Smotra naše županije održana je ranije ove godine u Ludbregu u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije

Stručno povjerenstvo na susretu u Sisku u sastavu Dražen Kurilovčan, Irena Miholić i Zdravko Šljivac, ocijenilo je nastupe te je MVS Acapella izvedenim programom osvojila Srebrnu plaketu Hrvatskog sabora kulture.

U Acapelli su nastupili Nikolina Pongračić, Ljiljana Kranjčić, Karmen Palošika -sopran 1, Antonia Križanec, Đurđica Krobot – sopran 2, Ljiljana Gran, Ljiljana Flajšman – alt, Leon Lesar, Matija Pongračić – tenor, Darko Auker – bas, sve pod vodstvom maestre Zdenke Knapić.

Mješovita vokalna skupina Acapella će s ovim programom nastupiti i 25. 1. 2020. na Županijskoj razglednici u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu s početkom u 18:00 sati, gdje će nastupiti i druge najuspješnije amaterske udruge Varaždinske županije koje su se u ovoj godini plasirale na državna natjecanja.