Općina Sračinec već počela s konkretnim mjerama za pomoć gospodarstvenicima

Kriza uslijed epidemije koronavirusa sa sobom vuče i mjere privremenog prestanka rada za mnoge uslužne i trgovačke djelatnosti u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u općini Sračinec. Kako bi ublažila posljedice nemogućnosti obavljanja djelatnosti, Općina Sračinec donijela je i prvu mjeru za pomoć, konkretno, radi se o novčanoj pomoći za plaćanje najma poslovnih prostora.

– Pravo prijave na ovaj javni poziv imaju pravne osobe sa područja Općine Sračinec koje imaju poslovni prostor na području Općine Sračinec i kojima je sukladno Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, naložena obustava rada na rok od 30 dana. Uz to, odlučili smo sve koji plaćaju komunalnu naknadu za poslovne prostore osloboditi ovog davanja za period od 1. 1. 2020. do 30. 6. 2020. godine. Ovo je tek početak i prva mjera, ovisno o razvoju situacije Općina Sračinec će u okviru svojih mogućnosti nastaviti s mjerama pomoći gospodarstvenicima, ali i mještanima, – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Općina će obrtnicima i poduzećima koji zadovoljavaju kriterije isplatiti pomoć u iznosu jedne mjesečne zakupnine, a najviše do 2.000,00 kuna po poslovnom prostoru bez uključenog poreza na dodanu vrijednost. Krajnji rok za podnošenje prijava je 15. travnja 2020. godine do 10:00 sati na obrascima koji su dostupni u nastavku.

Zaključak oblažavanje posljedica korona virusa komunalne naknade

Javni poziv za nadoknadu troška mjesečne zakupnine

Prijavni_obrazac nadoknada troška zakupnine

Napomena: izvaci iz sudskog za pravne osobe i registra obrta za obrtnike, kao i potvrda porezne o nepostojanju duga, mogu se skinuti preko interneta i nema potrebe da idete na šaltere.

Linkovi:

Sve dokumente možete poslati u elektroničkom obliku Općini Sračinec na mail opcina.sracinec@vz.t-com.hr

 

Javni poziv za nadoknadu troška mjesečne zakupnine