Drugi krug natječaja za sufinanciranje projekata energetske učinkovitosti

3d, Energy efficiency concept, on white background

Nakon prvog kruga natječaja koji je provođen prošlu jesen, nisu iskororištena sva rasploživa sredstva pa Općina Sračinec sada raspisuje drugi krug natječaja po istim uvjetima. Ovaj javni natječaj, koji raspisuje Općina Sračinec u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, namijenjen je fizičkim osobama, tj. kućanstvima koja žele poboljšati energetsko stanje svoje kuće novom fasadom ili stolarijom, novim sustavom grijanja, sustavom prozračivanja te izradom energetskog pregleda i certifikata. U ovom natječaju mogu sudjelovati sve fizičke osobe s područja Općine Sračinec koje imaju kuću namijenjenu za stanovanje i koje ispunjavaju uvjete natječaja i pravilnika.

Raspoloživo za drugi krug natječaja je 537.368,09 kuna od čega Fond zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurava 429.894,47 kuna, a Općina Sračinec 107.473,62 kuna.

Ukupni troškovi opreme i ugradnje opreme za povećanje energetske učinkovitosti kod fizičkih osoba u kućanstvima bit će sufinancirani nepovratnim novčanim sredstvima u obliku Vrijednosnog kupona u iznosu od 50% vrijednosti projekta (40% Fond, 10% Općina), ali ne više od 37.500,00 kuna s PDV-om po projektu (Fond – 30.000,00 kuna, Općina – 7.500,00).

Rok za dostavu prijava je 2. ožujka 2015. godine.

 

Natjecaj_Javni poziv_2015.docx

Pravilnik_EnU obiteljske kuce_II_krug.docx

Prilog – Ugovor_EnU-korisnik i fiz  osoba_II_krug.docx

Prilog – Prijavni_obrazac EnU obiteljske kuce_II_krug.docx

PRILOG_-_Izjava_II_krug.pdf

UPUTE FIZICKIM OSOBAMA ZA PROVODENJE MJERA EnU_II_krug.docx