Natječaj za subvencioniranje projekata energetske učinkovitosti kuća u Općini Sračinec

Ovaj javni natječaj, koji raspisuje Općina Sračinec u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, namijenjen je fizičkim osobama, tj. kućanstvima koja žele poboljšati energetsko stanje svoje kuće novom fasadom ili stolarijom, novim sustavom grijanja, sustavom prozračivanja te izradom energetskog pregleda i certifikata. U ovom natječaju mogu sudjelovati sve fizičke osobe s područja Općine Sračinec koje imaju kuću namijenjenu za stanovanje i koje ispunjavaju uvjete natječaja i pravilnika.

U cilju osiguranja što boljih uvjeta za život svim mještanima Općine Sračinec,  projektni tim kojeg predvodim javio se na  na javni poziv fonda za sufinanciranje primjene mjera energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama. Vrijednost prijavljenog projekta iznosi 2.471.061,75, od tog iznosa 40% (988.424,70) su sredstva Fonda, 10% (247.106,17) su sredstva Općine, a ostalih 50 % financirat će sami prijavitelji. Valja napomenuti da su uvjeti sudjelovanja u natječaju propisani prema napucima Fonda te će svi prijavitelji morati zadovoljiti propisane kriterije. – istaknuo je voditelj projekta, zamjenik načelnika Općine Sračinec Krunoslav Lukačić.

Ukupni troškovi opreme i ugradnje opreme za povećanje energetske učinkovitosti kod fizičkih osoba u kućanstvima bit će sufinancirani nepovratnim novčanim sredstvima u obliku Vrijednosnog kupona u iznosu od 50% vrijednosti projekta (40% Fond, 10% Općina), ali ne više od 37.500,00 kuna s PDV-om po projektu (Fond – 30.000,00 kuna, Općina – 7.500,00).

 

Rok za dostavu prijava je 29. rujna 2014. godine.

 

Dokumentacija:

Javni poziv

Pravilnik

Ugovor

Vrijednosni kupon

Zahtjev za isplatu sredstava

Prijavni obrazac

Izjava prijavitelja

Upute fizičkim osobama za provođenje mjera EnU